leemfinish

Leemfinish heeft als vertrekpunt de bruine basisleem en kan in verschillende warme tinten worden aangekleurd: van een lichtere zanderige kleur, over de warme gele, oranje en rode okertinten tot het donkere bruin.

DSC05961
Leemfinish met complementair kleur stucco voor vensterbankjes

leemfinish-lampje   gebinte-leemfinish   basisleem-met-wit-erbij,-dus-zanderig-van-kleur-met-stro-erin

Je kan afwerken met of zonder zichtbare strovezels, en met een vleugje fonkelende parelmoer zo je wil. Bij het afsponzen blijven de granulaten en steentjes die het zichtbare oppervlak bevolken mooi zichtbaar. Voor wie van het rustieke karakter van leem houdt, is dit een aanrader. Deze techniek wordt vaak gebruikt in oude gebouwen die worden gerestaureerd zoals hoeves en herenhuizen. De dikte van deze eindlaag is 5 mm, en ze is net zoals de kleifinish retoucheerbaar. Er wordt altijd wat leemfinish in droge vorm bijgeleverd, die droog bewaard onbeperkt houdbaar is en die de bewoner in staat stelt eventuele schade op een makkelijke manier te herstellen.

Er kan ook met leem- en kleifinish in dezelfde ruimtes worden gewerkt, waarbij de kleurovergang tot in de puntjes kan worden uitgewerkt.

driekleurenin1ruimte   hout-en-leem   kleurovergangen

ecologisch werk in huis & tuin