houtwolplaten

Woningen met een volle steense muur of met een te smalle spouw worden het beste aan de buitenkant na-geïsoleerd. Bij De Groene Goeste blijft ook hier het ademende karakter van uw gebouw belangrijk. Daarom kiezen we er voor om met houtwolplaten en een silicaatpleister te isoleren en af te werken, i.p.v. de alom-tegenwoordige PUR-platen en siliconehars te gebruiken.

055 (2)  toestand ondergrond oude hoeve voor gutexsysteem  bijna afgewerkt met verf

Hierboven werd de facadesteen afgebroken, en werd de isolatie tegen de oude gevel opgebouwd.

Houtwolplaten worden op bestaande gevels verkleefd en gebout, en met een tand en groef-systeem opgebouwd. Om aanspraak te maken op subsidie moet anno 2015 minimaal met een houtwolplaat van 12 cm dikte worden gewerkt en moeten de platen worden gezet door een geregistreerd aannemer. Er is keuze uit een aantal merken die houtwolplaten aanleveren, maar Gutex is al geruime tijd de referentie binnen de wereld der houtwolplaten en geniet dus vaak de voorkeur. Het volledige systeem wordt onder garantie aangeboden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA DSC00935

Gebouwen die zich met de tand des tijds serieus hebben gezet, kunnen eerst worden uitgelijnd, of het verlopende karakter kan worden behouden:

volgen oude contouren gebouw met gutex  bij mike en katrien in zwevegem

Als afwerking kan hier worden gekozen uit verschillende diktes van korrelpleister in silicaat. Nadien kan worden geschilderd in een damp-open schimmel- en algenwerende verf, die het systeem verder verduurzaamt en beschermt. Er wordt vaak gekozen voor een combinatie van afwerken met hout en pleister.

DSC01052  DSC01054

DSC01058

DSC01060  DSC01062

Bio-ecologische houtskeletbouw leent zich ook perfect tot het gebruik van houtwolplaten aan de buitenkant. De spouw wordt dan met isolatie volgeblazen, en de houtwolplaat creëert dan samen met dat pakket een laagenergie of een passiefwoning.

DSC00960

DSC00962

ecologisch werk in huis & tuin